Ore de Lucru: Luni - Duminică 09:00 - 19:00
Comandă acum: 069351259
Garanție inclusă: 12 luni
Ce trebuie să știe neapărat o mamă înainte de a cumpăra o pompă de sân
Femeile de astăzi au la dispoziție tot felul de invenții care le ușurează rolul de mame, spre deosebire de bunicile și străbunicile noastre. Pompa de sân modernă este una dintre ele.
Pompă de sân electrică BEBUMI (Pisica)
Aceasta a fost creată de către un inginer suedez în anul 1942. De atunci și până în prezent, dispozitivul a fost îmbunătățit, astfel încât colectarea laptelui matern să fie un proces ușor, rapid și fără dureri.

Așadar, o pompă de sân reprezintă un aparat manual sau electric folosit de mamele care au lactație pentru a extrage laptele ce urmează a fi consumat mai târziu de bebeluș. Astfel, mămicile pot lăsa „provizii" în frigider sau congelator pentru perioadele de timp în care lipsesc de acasă.

Este recomandat să cumpărați o pompă de sân cu ceva vreme înainte de a începe să o folosiți, pentru a vă asigura că ați ales modelul potrivit. Acest accesoriu este extrem de util pentru mămicile care revin la muncă la scurt timp după naștere și nu-și doresc să întrerupă alăptarea, dar și atunci când bebelușul este prea leneș să sugă laptele sau se confruntă cu anumite probleme de sănătate. Totodată, pompa de sân stimulează lactația.

Aceste obiecte atât de indispensabile mămicilor moderne pot fi împărțite în două categorii: pompe manuale și pompe electrice. La rândul lor, pompele electrice pot fi împărțite în:

electrice simple

duble (pentru ambii sâni)

duble alternative

cu sistem închis

cu sistem deschis


Totodată, în funcție de cantitatea de lapte stoarsă și de nivelul zgomotului, există pompe cu motor mai puternic (care stimulează lactația) sau pompe silențioase, cu motor care are o putere mai mică, potrivite pentru extragerea unei cantități mici de lapte.


Pompă manuală sau electrică?
Diferențele între aceste două tipuri de pompe nu trebuie să fie ignorate. Fiecare femeie trebuie să facă alegerea în funcție de necesități, preferințe și posibilități. Trebuie să știți că, de regulă, pompele electrice sunt mai scumpe, dar și mai elaborate.

Principala deosebire între cele două categorii, însă, rămâne cea legată de faptul că o pompă manuală necesită apăsarea și eliberarea unui mâner cu mâna, în timp ce pompa electrică se folosește de un motoraș pentru a aspira laptele.

Totodată, folosirea unei pompe manuale vă ia mai mult timp și sunt recomandate mamelor care storc lapte o dată pe zi. Unele femei spun că acestea se mișcă încet și că nu golesc sânii pe deplin, fapt ce, în timp, poate duce la scăderea cantității de lapte produse.

În schimb, pompa electrică nu necesită prea multă implicare din partea dumneavoastră și o puteți folosi inclusiv atunci când vă odihniți. Un alt detaliu care face diferența este că multe pompe de sân electrice imită modul în care se hrănesc pruncii și anume: încep cu pompări scurte și rapide pentru a stimula fluxul de lapte și apoi trec la un ritm mai redus de extragere a lichidului.
Pompă de sân manuală BEBUMI
O pompă manuală cântărește mai puțin de un kilogram, iar una electrică are aproximativ 2.5 kilograme și vine la pachet cu câteva accesorii: pungi pentru depozitarea laptelui, etichete pentru sticle, protecții pentru mamelon.

Totodată, pompele electrice se găsesc în mai multe variante. De exemplu, există cele cu sistem închis și cele cu sistem deschis. Primele includ o membrană care împiedică laptele să ajungă la motorul pompei. Astfel, există garanția că laptele nu va fi contaminat cu bacterii. Pe când în cazul celei de-a doua categorii există posibilitatea ca laptele să ajungă la motor prin furtunul care leagă zona de colectare de partea electrică. Din acest motiv, acel furtun trebuie să fie spălat și sterilizat după fiecare folosire a pompei.

Mai există pompe de sân electrice duble care golesc sânii în același timp și pompe de sân duble alternative – acestea extrag lapte când de la un sân, când de la celălalt, nu de la ambii simultan.
Criteriile în funcție de care alegem pompa de sân
Înainte de cumpărarea unei pompe de sân trebuie să știți exact de ce aveți nevoie. În funcție de cât de des sunt folosite, aceste accesorii se împart în mai multe categorii: pentru utilizare ocazională, pentru utilizare zilnică și pompe pentru utilizare specială.

Pentru folosirea ocazională sunt recomandate pompele manuale, pentru cea zilnică sunt potrivite pompele de sân electrice (simple, duble sau duble alternative), iar pompele pentru cazuri speciale sunt folosite mai ales în spitale, după naștere sau dacă apar probleme de sănătate.

Multe femei își aleg pompa gândindu-se, în primul rând, la rapiditate. De exemplu, dacă folosiți pompa la serviciu sau când aveți puțin timp la dispoziție, probabil cea mai bună variantă este pompa electrică dublă sau dublă alternativă.

Pompă de sân electrică BEBUMI (Pisica)
De asemenea, trebuie să luați în calcul modul de alimentare a acestei pompe. Dacă vă doriți o pompă electrică pe baterii, veți avea nevoie de baterii de rezervă mereu, pentru a fi sigură că nu se oprește pompa în mijlocul procesului de extragere a laptelui. Există pompe ce funcționează pe baza curentului electric, deci veți avea nevoie mereu de o priză la îndemână. Sunt femei care aleg ambele opțiuni: au o pompă electrică acasă și un model manual atunci când sunt la birou.

În multe cazuri pompele de sân electrice se vând la pachet cu recipiente pentru depozitarea laptelui și suport pentru pompă. Alte accesorii precum pungile speciale de păstrare a laptelui, supapele care pot fi prinse de pompă pentru un plus de confort și tampoanele încălzite pentru sân (care calmează sânii după colectarea laptelui) - pot fi cumpărate aparte.
Cum se întreține o pompă de sân?
De regulă, pentru cupa pompei producătorii folosesc silicon medical, iar pentru restul accesoriilor - polipropilenă. Trebuie să vă asigurați că în componentele pompei de sân nu este inclus Bisfenol A (BPA). Este o substanță periculoasă pentru cel mic care poate ajunge din componența recipientului în lapte.

Curățarea și sterilizarea fiecărei piese a pompei de sân, cu excepția părții electrice, sunt obligatorii. Piesele se spală cu apă și săpun lichid sau detergent de vase fără miros, după fiecare utilizare. Ulterior, piesele se fierb pentru cinci minute în apă pentru a fi sterilizate.
Pompă de sân electrică simplă BEBUMI
Apoi piesele se pun pe o bucată de hârtie de bucătărie sau pe un suport și, în niciun caz, nu se șterg cu prosopul. Pompa trebuie să fie păstrată într-un loc ferit de umezeală, de lumină puternică și de temperaturi foarte scăzute.

După ce alegeți pompa de sân potrivită pentru dumneavoastră și o cumpărați citiți cu atenție instrucțiunile. Dispozitivul trebuie folosit așa cum indică producătorii. În general, o pompă de sân extrage între 750 și 1000 de mililitri de lapte în 24 de ore. Aceasta poate fi păstrată la rece 3-5 zile la o temperatură de maximum 4 grade Celsius.

© Bebumi Moldova. All rights reserved